RoamingkostenIn 2017 zullen de roamingskosten voor binnen Europa volledig worden afgeschaft. Binnen de EU kan je dan overal bellen, sms’en en internetten voor dezelfde prijs als in Nederland.

Bellen, sms’en of internetten in het buitenland is nu een zeer kostbare bezigheid. Dit kan leiden tot zeer hoge kosten, voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Deze kosten proberen de meeste mensen dan ook te vermijden, maar zeker binnen een bedrijf ontkom je hier vaak niet aan.

Vanaf juni 2017 zullen de roamingskosten binnen de EU volledig worden afgeschaft. Goed nieuws dus voor mensen die veel bellen vanuit het buitenland of ook in het buitenland regelmatig gebruik maken van mobiel internet. Voordat de roamingskosten volledig afgeschaft worden, zullen de tarieven voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland, in 2016 al worden verlaagd. In 2016 wordt dit beperkt tot 5 cent per belminuut, 2 cent per sms en 5 cent per MB internet.

Net als met ‘gewone abonnementen’ is ook hier sprake van een fair use policy. Dit is een gemiddeld internetgebruik, hoe hoog deze komt te staan wordt bepaald in december. Als je over dit gemiddelde internetverbruik heen gaat, kunnen providers alsnog roamingkosten in rekening gaan brengen.

» Beste abonnementen