Waar op te letten bij het kiezen van een nieuwe zakelijke telefoon

Nieuwe zakelijke telefoon

Tijd voor een nieuwe zakelijk telefoon? Waarschijnlijk ben je al enorm veel verschillende merken en modellen tegengekomen. Dat maakt het ook meteen lastig, er is zoveel keuze. Zo vindt ook niet iedereen hetzelfde even belangrijk aan een telefoon. Wij hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet, waar je op kunt letten bij het kiezen van een nieuwe telefoon!

Het besturingssyteem

Een belangrijke keuze bij het kiezen van een nieuwe zakelijke telefoon, is het besturingssysteem. Zo zweren namelijk sommige ondernemers nog steeds bij een Windows smartphone, omdat dit een perfecte integratie heeft met Microsoft Office. Echter hebben Android en iOS tegenwoordig ook apps en pakketten waarmee je alle documenten kan openen en bewerken.

Het uiterlijk

Voor een groot deel enorm belangrijk: het uiterlijk van de telefoon. Tegenwoordig zien alle telefoons er strak en modern uit. Maar vind je een telefoon met toetsenbord mooier of fijner, dan zal een touchscreen telefoon niets voor jou zijn, en andersom. Naast het uiterlijk is ook de merkvoorkeur zeer bepalend. Een Apple fan zal natuurlijk de overstap naar Samsung (bijna) nooit maken, en ook hier geldt weer: andersom ook zeker niet.

Je kunt tegenwoordig bijvoorbeeld wel vaak kiezen voor een plus of edge variant. Dit houdt in dat de telefoon een slag groter is dan normaal. De edge versie heeft een rondend scherm aan de zijkanten. Dit ziet er mooi uit en is ook handig in gebruik, echter wel duurder.

Processor en geheugen

De processor bepaalt hoe snel je telefoon is. Hier komt weer een verschil tussen Android en Apple telefoons. Bij Android is aan te raden om voor minimaal 3 á 4 GB werkgeheugen te kiezen om bijvoorbeeld te kunnen multitasken. Bij een Apple telefoon is 2 GB werkgeheugen voldoende.

De camera

Ook een goede camera is natuurlijk belangrijk voor een zakelijke telefoon. Vroeger was het belangrijk om zoveel mogelijk megapixels te hebben. Tegenwoordig maakt dat wat minder uit. Zo hebben de nieuwe telefoons vaak al twee front camera’s met autofocus en optische beeldstabilisatie.

Enkele aanraders voor goede zakelijke telefoons zijn: Apple iPhone 8, Samsung Galaxy S9 en de Huawei P20. Bekijk ze op onze speciale pagina voor zakelijke telefoons!

Zakelijk gsm nieuws

Een zakelijk telefoon abonnement met internet in het buitenland Lees meer
Zakelijk telefoon abonnement gebruiksovereenkomst Lees meer
Een zakelijk mobiel abonnement: Betaalt mijn werkgever de kosten? Lees meer