”Meest Een zakelijk mobiel abonnement is meestal inclusief telefoon. Er is een heel breed assortiment aan telefoons beschikbaar. Het is echter lastig om de juiste telefoon te kiezen.

Het beste besturingssysteem bij een zakelijk mobiel abonnement

De meest gebruikte besturingssystemen op zakelijke telefoons zijn tegenwoordig iOS, Android en Windows Phone. iOS is het meest gebruikte besturingssysteem, ongeveer 40 procent van de zakelijke telefoons draait op dit besturingssysteem. Het tweede meest gebruikte besturingssysteem, met 38 procent van de zakelijke telefoons, is Android. Vervolgens komt Windows Phone met ongeveer 18 procent. Er is dus een grote kans dat je bij een zakelijk mobiel abonnement een van deze besturingssystemen krijgt.

iOS besturingssysteem Android besturingssysteem Windows besturingssysteem

iOS staat het meest bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Het heeft een simpele, maar strakke uitstraling. Het nadeel hiervan is dat er weinig ruimte is om de vormgeving te personaliseren. Het besturingssysteem is erg snel. Het grote voordeel van iOS is de gratis navigatie. Wanneer je veel onderweg bent, heb je enkel je telefoon nodig om naar elke afspraak te rijden. Een nadeel is dat iOS alleen op de iPhone van Apple draait.

Waar iOS te kort schiet in de personalisatie, is Android hier heel sterk in. Je kunt zogenoemde ‘widgets’ op je beginscherm plaatsen waarmee je bijvoorbeeld direct e-mails, het weer en verkeersinformatie kunt bekijken. Ook Android heeft een gratis navigatie app door middel van Google Maps. Een nadeel van Android is dat het besturingssysteem niet heel snel is wanneer er veel apps op staan.

Windows Phone is een stuk minder bekend dan iOS en Android op de zakelijke mobiele markt. Windows Phone maakt gebruik van ‘tegels’ Deze ‘tegels’ kun je personaliseren waardoor iedere ‘tegel’ een andere functie heeft. Zo kun je instellen dat deze de contactenlijst opent, maar ook een specifiek contact belt. Een voordeel van Windows Phone is de ondersteuning van Microsoft Office, hierdoor heb je altijd alle bestanden bij de hand. Ook worden deze bestanden gesynchroniseerd waardoor je deze ook thuis op je laptop kunt openen. Windows Phone is het best beveiligde besturingssysteem voor zakelijke gebruikers, je kunt namelijk al je bestanden beveiligen en op afstand al je gegevens wissen.

De meest geschikte telefoon kiezen bij een zakelijk mobiel abonnement

Wanneer je weet welk besturingssysteem je wilt. Kun je een zakelijke telefoon met mobiel abonnement gaan kiezen. De meest gebruikte telefoons in de zakelijk markt zijn Apple (40 procent), Samsung (27 procent) en Nokia/Microsoft (18 procent). In onderstaand schema is te zien welke bekendste merken gebruik maken van de meest gebruikte besturingssystemen.

Besturingssysteem Telefoonmerk
iOS Apple
Android HTC, Samsung, LG, Sony, Motorola en Huawei
Windows Phone Microsoft, Nokia, HTC en Samsung

Zoals je ziet heb je de meeste keuze uit telefoons bij het besturingssysteem Android. Het meest gebruikte merk, wat draait op Android, is Samsung. Samsung is het populairst bij transport- en bouwbedrijven. Apple daarentegen wordt het meest gebruikt in de industrie-, financiële-, en handel- sector.

Het voordeel bij telefoons die draaien op Android en Windows Phone is het verschil in prijsklasse. Omdat deze besturingssystemen op veel verschillende telefoons gebruikt worden, is er een ruim aanbod van verschillende modellen die allen weer variëren in prijs. iOS draait enkel op de iPhone waardoor je meteen in de hoogste prijsklasse zit.