Een zakelijk mobiel abonnement declareren bij je werkgeverHet wordt steeds gebruikelijker dat je een smartphone van je werkgever krijgt. Je kan hierdoor altijd bereikbaar zijn. Daarnaast is het ook handig wanneer je thuis aan het werk bent. Je kunt vaak je kosten voor je zakelijk mobiel abonnement declareren bij je werkgever. Wij zochten uit hoe het werkt.

Een telefoon van de zaak: hoe werkt dat?

Vanuit je werk kan je soms een zakelijke telefoon krijgen. Vaak stelt je werkgever een bepaald bedrag per maand open om hiervan een zakelijk mobiel abonnement aan te schaffen. Bespreek met je werkgever of je ook zelf iets mag bijleggen om bijvoorbeeld de nieuwste Samsung S8 aan te schaffen.

Tips voor een zakelijk mobiel abonnement van de zaak

Wanneer je een telefoon van de zaak krijgt, is het aan te raden om de onderstaande drie tips even door te lezen.

1. Telefoonovereenkomst

Hierin maak je afspraken over onder andere het gebruik, onderhoud en wat er met de telefoon gebeurt bij bijvoorbeeld beëindiging van het contract. Voor de werkgever is het belangrijk dat hierin ook de functie van de medewerker in staat. De telefoon is namelijk alleen belastingvrij als die voor de functie noodzakelijk is.

2. Tenaamstelling factuur

De telefoon moet op naam van de werkgever staan om de omzetbelasting, die je bij aanschaf betaalt, te verrekenen. Mocht dit niet gebeuren dan betaal je nog eens 21 procent btw over de telefoon.

3. Secundaire arbeidsvoorwaarde

Voor een werkgever is het aantrekkelijk om een zakelijke telefoon in te zetten als secundaire arbeidsvoorwaarde. Wanneer je namelijk kunt aantonen dat het bijdraagt aan een optimale bedrijfsvoering, dan zal de Belastingdienst niet moeilijk doen. Let echter wel op dat wanneer je bijvoorbeeld een zakelijke telefoon, een laptop én een tablet krijgt, de Belastingdienst wel vraagtekens gaat krijgen.

Bekijk alle telefoons

Een zakelijk mobiel abonnement privé gebruiken

In principe mag je je zakelijk mobiel abonnement ook privé gebruiken. Dit hangt echter wel af van de afspraken die je met je werkgever maakt. De werkgever mag je een zakelijke telefoon geven wanneer je voldoet aan het noodzakelijkheidscriterium. Het noodzakelijkheidscriterium houdt in dat je werkgever zelf moet bepalen of je het nodig hebt. In andere woorden: je werkgever mag in principe bepalen of je een telefoon nodig hebt of niet.

Van de Belastingdienst moet je aan kunnen tonen dat je minimaal 20% van je abonnementskosten, dus je belminuten/MB’s/sms’jes, zakelijk gebruikt. 80% mag je dus privé gebruiken.