Goedkoop zakelijk mobiel abonnement met 3G of 4GDe 3G netwerken in Nederland zullen tot ten minste 2021 in leven gehouden worden. Dit betekend dat de een goedkoop zakelijk mobiel abonnement met 3G nog zal bestaan na 2017.

4 jaar langer 3G in Nederland bij de zakelijke providers

De drie grote zakelijke providers Vodafone, T-Mobile en KPN hebben laten doorschemeren dat ze de licentie voor de 3G frequenties zullen verlengen met 4 jaar. In eerste instantie liet KPN enkele jaren geleden nog weten misschien te stoppen met 3G op de lange termijn. Voorlopig is dit dus nog niet aan de orde. De reden voor het stoppen met het 3G netwerk zit hem in de functionaliteiten van het netwerk, 2G wordt namelijk veel gebruikt voor M2M toepassingen en zal later als back-up netwerk voor de consumenten gebruikt kunnen worden.

Vodafone, T-Mobile en KPN bieden hun 3G netwerk aan voor virtuele providers zoals Tele2 en Hollandsnieuwe, je hoeft dus niet bang te zijn dat je bij deze providers geen 3G meer ontvangt. Voor ondernemers die een zakelijke telefoon hebben met alléén 3G ontvangst voor mobiel internet, betekent dit dat ze nog lang gebruik kunnen maken van hun toestel. Zo beschikt de Samsung Galaxy S3 bij een goedkoop zakelijk mobiel abonnement niet over een 4G ontvangst. Een andere zakelijke provider die nog 3G aanbiedt is Telfort.

Kiezen voor een zakelijk mobiel abonnement met 4G

Ondanks dat de 3G netwerken zullen blijven bestaan tot ten minste 2021, is het wellicht interessant om te kiezen voor een zakelijke telefoon met mobiel abonnement waarbij je 4G internet ontvangt. Tegenwoordig zijn de high-end 4G toestellen zeer betaalbaar, denk hierbij aan de stijlvolle Huawei P8 met een volledig aluminium body. In de meeste toestellen zit tegenwoordig al een quad-core processor en een full-HD of 720p beeldscherm verwerkt. De rekenkracht van sommige toestellen komt overeen met die van een computer of laptop.

Je kunt er ook voor kiezen om een los toestel aan te schaffen en een zakelijk mobiel abonnement erbij nemen. Let op dat je kiest voor voldoende inhoud van je abonnement.

Provider Databundel Internet snelheid Belminuten/sms Maandprijs
Vodafone 500 MB 4G – 225 Mbit/s 275 belminuten/smsjes

€ 27,50

alt
T-Mobile 2.000 MB 4G – 120 Mbit/s 360 belminuten/smsjes

€ 28,00

alt
KPN Logo 5000 MB 4G – 225 Mbit/s Onbeperkt bellen en smsen

€ 32,50

alt

We raden je aan om te kiezen voor de zakelijke provider T-Mobile als je veel mobiele data en belminuten nodig hebt. Bel je echter zo veel dat je onbeperkte belminuten nodig hebt, dan ben je wellicht goedkoper uit bij KPN. Voor € 32,50 per maand krijg je van KPN 5GB aan data en onbeperkt bellen en SMS-en.