Waar op te letten bij een zakelijk mobiel abonnement vergelijkenWanneer je een zakelijk mobiel abonnement gaat vergelijken, is het handig om te weten waar je als ondernemer precies op moet letten.

HollandsNieuwe is bijvoorbeeld een populaire zakelijk mobiel abonnement leverancier voor ondernemers, echter is er een groot nadeel van het soort abonnementen dat deze provider aanbiedt. Je krijgt namelijk een MB/MIN/SMS abonnement, dit wilt zeggen dat als je 1 MB verbruikt je ook 1 MIN/SMS verbruikt. Dit is dus niet heel handig omdat het onoverzichtelijk is hoeveel je nog over hebt in je bundel.

Zakelijk mobiel abonnement met 4G

Bij het vergelijken van een zakelijk mobiel abonnement raden wij dan ook altijd aan om te kiezen voor een abonnement waarbij je standaard een x aantal minuten krijgt en een x aantal MB, zo weet je zeker wat je krijgt en wat je kunt verbruiken. Daarbij is het raadzaam om voor een provider te kiezen met een snel 4G netwerk. Zo bieden KPN en Vodafone ieder een maximum snelheid van 225 Mbit/s aan via 4G. Een gemiddeld huishouden heeft bij vast internet slechts een verbinding van 30 Mbit/s. Bij deze twee zakelijke providers kun je dus razendsnel internetten.

Bij T-Mobile is het zo dat je een snelheid van 120 Mbit/s kunt krijgen via 4G, een stuk lager dan Vodafone en KPN, maar alsnog razendsnel. Het nadeel van deze provider is wel dat ze geen landelijke 4G dekking hebben, naar verwachting zal dit begin 2016 wel het geval zijn. Bij Telfort is het mogelijk om te kiezen voor de 4G versneller optie, hierbij wordt je standaard 3G abonnement omgezet naar een 4G abonnement. Het nadeel is wel dat dit € 4,13 per maand extra kost, dit terwijl 4G bij de andere providers standaard is.

Provider Bundel Prijs Meer info
2 jaar
0 GB 150 min/sms
€15.34 per maand
Bekijken
2 jaar
16 GB Onbeperkt
€20 per maand
Bekijken
2 jaar
10 GB Onbeperkt
€20.30 per maand
Bekijken
2 jaar
20 GB Onbeperkt
€26.50 per maand
Bekijken
2 jaar
25 GB Onbeperkt
€27 per maand
Bekijken

Tele2 heeft weliswaar een snel 4G netwerk en aantrekkelijke abonnementen voor consumenten, maar zij bieden weinig aan voor de zakelijke klant wat sim only betreft. Daarnaast heb je weinig keuze tussen zakelijke mobiele abonnementen. We raden je dan ook aan om gewoon voor een mobiel abonnement voor consumenten te kiezen als je gebruik wilt maken van Tele2.

Kiezen voor een zakelijk telefoon abonnement

In sommige gevallen is het voordeliger om te kiezen voor een zakelijk mobiel abonnementen met een telefoon. Bij zakelijke leveranciers zoals Typhone, krijg je weleens een forse korting op het toestel als je kiest voor een twee jaar contract. Soms scheelt dit tot wel de helft in toestel kosten, een mooie besparing waar je de eerste paar maanden je abonnement van kunt betalen.

In ons zakelijk telefoon abonnement overzicht staan de nieuwste smartphones met daarbij de beste deals overzichtelijk weergegeven. Het voordeel van zo’n abonnement is dat je kunt kiezen om het toestel in één keer te betalen of in delen.