Zakelijk telefoon abonnement vergelijken bij KPN en VodafoneHet aantal mobiele telefonie klanten bij KPN is het afgelopen jaar flink gestegen. Hierdoor verloor Vodafone veel klanten op dat gebied, echter draaide het bedrijf wel meer omzet. Wij gaan het zakelijk telefoon abonnement vergelijken bij deze twee providers.

Zakelijk telefoon abonnement van KPN populair

Het aantal zakelijk telefoon abonnement klanten van KPN steeg eind 2014. Daarbij maakte steeds meer klanten gebruik van het 4G netwerk. Desondanks daalde de omzet van KPN ten opzichte van het jaar ervoor. Dit komt doordat klanten minder geld per maand kwijt zijn aan een telefoon abonnement voor zowel zakelijk als consument. De gemiddelde omzet per klant steeg tot € 27,- per maand

Het 4G netwerk wordt steeds meer gebruikt in combinatie met een zakelijk telefoon abonnement. KPN liet weten in zijn jaarverslag dat het verwacht eind 2015 meer dan 2 miljoen klanten op het 4G netwerk aangesloten te hebben. Momenteel gebruiken ongeveer 1,3 miljoen klanten van KPN 4G internet.

Minder zakelijk telefoon abonnement bij Vodafone

Aan het eind van 2014 had Vodafone een totaal van 5,18 miljoen mobiele telefonie klanten. Dit komt neer op een verlies van ongeveer 100.000 klanten ten opzichte van het jaar ervoor. Echter steeg de omzet van Vodafone. Dit komt doordat Vodafone de inactieve prepaid gebruikers afgesloten heeft. Zodoende steeg de omzet per klant per maand. De gemiddelde omzet per klant steeg tot € 25,50 per maand.

Het is vreemd dat KPN meer klanten wist te werven dan Vodafone. Om te achterhalen hoe dit tot stand is gekomen gaan wij het zakelijk telefoon abonnement vergelijken.

Zakelijk telefoon abonnement vergelijken

Het eerste dat opvalt wanneer we het zakelijk telefoon abonnement vergelijken is dat KPN een gratis 2GB cloud opslag aanbiedt. Voor ondernemers is dit een zeer aantrekkelijke aanbieding omdat zij veilig online hun bestanden kunnen opslaan en hier altijd bij kunnen. Daarbij biedt KPN geen telefoons bij een zakelijk abonnement maar een internet dongel of een tablet voor mobiel werken. Bij Vodafone daarentegen ligt de nadruk meer op toestellen bij een zakelijk telefoon abonnement.

Provider Toestel Abonnement Aanbieding Maandprijs
Vodafone
3GB data in NL
onbeperkt bellen + smsen
4G – 225 Mbit/s
Office 365 pakket
10GB cloud opslag

€ 49,-

alt
KPN Zakelijke GSM Abonnementen
3GB data in NL
4G – 225 Mbit/s
Gratis 2GB cloud opslag

€ 27,50

alt

Het is eigenlijk vreemd dat KPN meer klanten heeft weten te werven dan Vodafone. Hoewel dit aan Vodafone zelf te wijten kan zijn. De aanbiedingen die wij tegen zijn gekomen, bij een zakelijk telefoon abonnement vergelijken, zijn vele malen beter dan die van KPN. Echter is het even zoeken voordat men erachter komt dat deze bij het zakelijk abonnement inbegrepen zijn.

Hoewel de abonnementen niet echt te vergelijken vallen kunnen wij concluderen dat Vodafone de voordeligste optie heeft voor een zakelijk telefoon abonnement. KPN biedt geen volwaardig toestel aan, de klanten moeten het doen met een internet dongel. Bovendien biedt Vodafone onbeperkt bellen en smsen aan, dit terwijl KPN slechts alléén mobiel internet aanbiedt.

» Het beste zakelijk mobiel abonnement vergelijken